utilizator: neautentificat 


postat in: ciudate
vizualizari: 6228 | tags: tradare, incredere, cec in alb
da si tu o nota:
O poveste cu cecuri în alb, şantaj şi încredere trădată
Sunt diferite modalităţi prin care emigrantii români fac cunoştinţă în lumea largă. La Roma -de exemplu- multă lume se intâlneşte în biserici, în genunchi, cu lacrimi în ochi şi rugându-se la Dumnezeu.
Un mod sigur de a câştiga increderea. Astfel, o femeie abordează o altă conaţională. Se leagă o mare prietenie între cele două, schimbând amabilităţi, vizite, cadouri etc. Ce le distinge pe româncele noastre ?! simplu de inţeles ,una ajută şi alta profită !

Angela, bucuresteancă educata, cu ceva studii, mama unui copil pe care statul italian il ia prin hotărâre judecatorească, şi Maria, femeie simplă muncitoare, fără prea multe fiţe, în schimb cu suflet mare.
Uneori ne dăm seama că o doză de scepticism este indispensabilă, ne ajută să fim în gardă, evitand surprize neplăcute... Angela noastră, fată rafinată ocheşte vulnerabilitatea Mariei şi bunatatea acesteia şi incepe jocul.
Mai intai face pe victima, devine acea mamă îndurerată, căreia "fără motiv" i se ia copilul, dar care de fapt traia in lux din santaj si din escrocherii. Ii promite Mariei că o ajută să rezolve anumite chestiuni, apoi pretinde să i se facă cumparaturile, să i se plătească anumite facturi, şi din una in alta, Maria îi semnează şi un cec în alb !

Ceea ce surprinde este faptul că asemenea cazuri se intamplă din ce în ce mai des. Fără să ne dăm seama putem fi victime ale unor asemenea şarlatani care se joacă cu sentimentele noastre şi mai ales cu acel spirit de umanitate atât de rar întalnit azi, şi care se poate pierde odată cu încrederea în aproapele nostru.
După ce Maria a inţeles ce se i intamplă, a încercat să o îndeparteze pe aşa-zisa prietenă, dar nu a fost cu putinţă. Angela trece la represalii, ameninţări şi şantaje, foloseşte nume de persoane importante, pe care cică le cunoscuse direct, sau pe facebook.

Intervine o cunoştinţă, care reuseşte să desconspire un parazit al societăţii, ce pe bună dreptate, nu avea dreptul nici măcar la tutela propriului copil.
În concluzie Maria îşi pierde nu doar încrederea, dar şi banii şi alte bunuri pe care nu cred că le va mai recupera vreodată...
14 comentarii

LILIANA zice ca :
Draga prietena, asta cam asa e,dar sa nu uitam cum sa folosim acest ,,tezaur,,de cap ....
posted at 2012-03-18

Aneta zice ca :
Cap sa ai ca ,,,mintea-ti vine!!!!!
posted at 2012-03-18

silvia elena zice ca :
"in vreme de criza" CE VREME DE CRIZA? asta este meseria lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pe care o fac de o viata si o vor face,,,chiar daca nu le merge cu tine cu altcineva mai slab o sa le mearga mai devreme sau mai tarziu.
posted at 2012-03-14

silvia elena zice ca :
in vreme de criza persoanele care nu accepta sa lucreze cinstit si care nu stiu nici macar ce inseamna sa-ti castigi existenta muncind pe branci,recurg la mijloace, sa le zicem "lejere".Aceste excrocherii trebuie desconspirate.
posted at 2012-03-14

Mihai Carnu zice ca :
astazi pe geamurile unui tren erau scrise cu rosu urmatoarele:Romanii ii ardem pe rug!Uniunea Europeana o Desfiintam,Alegem guvern popular si facem curatenie cu toti cersetorii si tiganii roamani!!In Roma am vazut cu ochii mei ,atragea atentia deoarece pareau suroaie de sange SCRISE PE CATEVA VAGOANE,si va mira ???sau ma mira???NU,acum cand vad ce ne-am mai adaptat occidentului,facem orice numai sa ne manjim,sau poate eram deja manjiti,am trait o epoca care ne-a manjit,non cultura creeaza si victime cum e Maria,apoi de aci apar frustrarile si in consecinta tot felul de acte,si oare e drept??CA NU TOTI SUNTEM BANDITI MUNCIM DE NE RUPEM OASELE SI TRAIM CU FRICA ZILEI DE MAINE DAR CU INTEGRITATE MORALA SI CU TOT SUFLETUL SI RESPECTAM DECI AVEM DREPTUL SA FIM RESPECTATI DACA TOTI AM FACE CEEA CE TREBUIE CA SA SPALAM IMAGINEA ROMANIEI,SA DEMONSTRAM CA SUNTEM OAMENI NU MIZERII.SA FIM UNITI SI NOI INSINE SA AJUTAM LA INDEPARTAREA UNOR ASTFEL DE ELEMENTE,CA OAMENI NU LE POT SPUNE,SCUZATI-MA VA ROG!
posted at 2012-03-10

Camy zice ca :
hm!!!!
posted at 2012-03-08

nicola zice ca :
pai cum se spune ,incredere sa ai ca necazu vine,nu e vorba de incredere in adevaratul sens al cuvantului,este mai mult lipsa de experienta in asemenea context,cred ca Maria a invatat destule dar nu numai ,o sa caste ochii mai bine de acum inainte,si lupul se imbraca in blana de oaie da tot lup ramane(()))daca o fi si balaie:)))
posted at 2012-03-04

Alina Claudia zice ca :
In zilele noastre nici nu mai sti in cine sa ai incredere,sau de cin' sa-ti fie mila..?
posted at 2012-03-03

Mircea zice ca :
Mai fetelor , chiar ne facem rau unii altora,hai sa imbunatatim imaginea unei natiuni cu cateva fapte bune ca de ,,ne...bune suntem satui!!!
posted at 2012-03-03

AMIRA zice ca :
cand si cand avem cate o gasca de fete descurcarete,,,super descurcarete,,,asa iesim si noi in lume, cu ce bagaj si ce capricii,fiecare cu cat il duce,,,capul ,,,,cap sa fie!!!!! ca de restu......
posted at 2012-03-02

ANDREI zice ca :
mai sa fie si sora-mea are asa o prietena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! da sti ce zic??!!!daca cea care se increde, e batuta in cap,scuzati expresia!cealalta e libera sa profite,ca bde aia e democratie ,,,nu!!!!!!!!!!!!!
posted at 2012-03-01

Monica zice ca :
Cunosc pe cineva care traieste din asa ceva.in afara de constiinta toate ii merg ok,,,,,,cel putin asta afiseaza,ce mizerie!!!!
posted at 2012-02-29

Liana zice ca :
mare ti-e gradina Doamne!!!!
posted at 2012-02-27

eu zice ca :
comentariu
posted at 2012-02-27

comenteaza si tu
nume:
comentariu:
introdu codul de verificare obligatoriu:   
înapoi la Digital Advertising home