utilizator: neautentificat 


postat in: politice
vizualizari: 2169 | tags: referendum, basescu, demitere
da si tu o nota:
Starea de fapt
Mahmură după referendum România se trezeşte. Şi unii şi alţii (s)au învins. Victorioşi, ne privesc în ochi din lumina televizorului şi ne invaţă cum vor face ei de acum înainte ca lucrurile să fie bune, economia să duduie, taxele să dispară şi leul să fie gros. Şi am în mine o greaţă de parcă azi noapte am tras cel puţin un kil de vodcă.
Atâta mizerie şi ticăloşie n-am văzut nici în epoca de neanderthal politic a mineriadelor iliesciene.
Nu, România nu-şi mai are locul în Europa. Au reuşit s-o scoată, nu ştirbii isterici de pe străzi, nu cocălarii năimiţi de la aşa-zisele proteste, dar liderii noştrii aleşi democratic, cu milioane de voturi, eleganţi zâmbitori, gata oricand să-ţi arate calm şi cu răbdare că tu, omule de rând eşti un dobitoc care trebuieşti lămurit că de fapt ceea ce vezi tu cu ochii tăi nu există, că negrul e alb deşi tu il vezi negru, că limba romană nu mai e romană, ci uselistă sau pedelistă.

În dimineaţa asta mohorată dupa referendum România e varză.

Cu o economie buimacă de insolvenţe şi o lipsă acută de finanţare, cu reglementari aiurea, cu o justiţie bumbăcită din toate părţile, cu o reputaţie internaţională făcută praf (cu consecinţele financiare evidente), cu un curs valutar dezastruos, şi cu o secetă distrugătoare, viitorul nu sună deloc bine.
Dar cui ii pasă ?
Şi totuşi nişte concluzii se impun.

1. Că legea în România e facută pentru căţei.
Toată evoluţia politică de după alegerile locale a fost o superbă demonstraţie a faptului că la noi legea nu se aplică decât la prostime. Legea a fost ocolită, interpretată, intortocheată în cuvinte şi dacă nu a mers, pur şi simplu abrogată şi înlocuită cu alta care convine. Singura bâtă de care au ştiut frică mânuitorii de legi, a fost cea a Uniunii Europene. Atât.

2. Că politicienii dacă chiar vor, pot.
De ani de zile parlamentul se chinuie să scoată nişte legi care să pună amărâta asta de ţară pe picioare. Şi nu reuşesc. În schimb când a fost vorba de câştigarea puterii absolute, mobilizarea a fost exemplară, strategia inteligentă, organizarea perfectă. Ceea ce -dacă mai e nevoie de spus- demonstrează că dumnealor nu sunt acolo ca să servească interesele ţării, ci propriile buzunare.

3. Că pe aceiaşi politicieni îi doare in fund de Romania sau de popor
Au pornit un război numai ca să-şi vadă îndeplinită 'pohta ce-au pohtit'. Adică să dea de pamant cu marinaru'. Cât mai repede. Cât mai adanc. Să se răzbune.

Nu contează că lumea se uită la noi ca la urs. Nu contează că ne ducem dracului economic, financiar, politic. Într-o lume ostilă România îşi pune poalele-n cap ca o ţaţă ordinară la uşa cortului.
Cine sa mai finanteze, CE ?
Cine sa mai investeasca, UNDE ?
Ţara trăieşte pe datorie, banii strânşi la buget sunt puţini, banii din fonduri europene se dovedesc a fi pod prea îndepărtat, investitorii se uită pieziş la scandal şi fac planuri de plecare....
Economia reală nu poate fi păcălită la nesfârşit cu trucurile monetare ale Bancii Nationale.
Şi ca şi cum n-ar fi destul, mercenarii din media instigă la proteste de stradă, dau vina pe unguri de parcă numai un conflict inter-etnic ar mai trebui acum...

Percepută în Occident ca o ţară de hoţi, România are toate şansele să-şi consolideze 'buna reputaţie' Şi cum să nu fie aşa, când furtul la cel mai inalt nivel se muşamalizează în văzul lumii, fără pic de ruşine.
Anunţurile pe care le-am văzut prin magazinele din nordul Italiei, în limba romană "vă rugăm, nu furaţi" sunt pe deplin justificate. Nemeritate probabil pentru cei mai mulţi dintre români, dar justificate având în vedere ce se intamplă în ţară.
Dar cui ii pasă ?
Ponta declara într-un interviu azi pe la pranz, că Băsescu e terminat politic, e din ce în ce mai incoerent, dar că vedeţi dumneavoastră, de la un om de vârsta lui nu mai prea ai ce cere...
Băsescu are vro 60 de ani. Toţi pensionarii din România care au anii ăştia sau peste, şi care au votat (sau nu) în favoarea useleului, pot să-i mulţumească primului ministru pentru apreciere...
Asta că tot vorbim de caracter, integritatate, respect ş-alte garagaţe de comunicare, numa bune de sucit mintea fraierului mioritic.
3 comentarii

ANGOASE zice ca :
PAI CREZI CA TRE SA FI BASIST SA ITI VINA SA IEI LUMEA IN CAP????????SAU PUR SI SIMPLU SA DAI IN CAP IMPUTITEI DE POLITICI CARE A DUS O TARA CA SI A NOASTRA LA DEZASTRU ,CU DRAG SI DOR AU PUS UMARUL TOVARASESTE,,SI AU VANDUT SU DRAMUL DE DEMNITATE PE CARE IL MAI AVEAM SUNTEM DEJA MANJITI,INRAITI SI NU NE MAI DOARE CAPUL DE RESTU ,NOROC CA MAI SUNT PE ICI PE COLO INCA OAMENI DE CARACTER CARE SI DE NU POT FACE NIMIC ,INCEARCA SA SE BUCURE CA E ROMAN.CA A CRESCUT CU PRINCIPII SANATOASE DE VIATA SI NU VREA SA LE MANJEASCA INDIFERENT DE CE SI CUM VREA MAFIA RAHATILOR....
posted at 2012-08-02

XXX zice ca :
AI PERFECTA DREPTATE. MIE PUR SI SIMPLU RUSINE CA TRAIESC IA ACEASTA TARA SI CA SUNT ROMAN. INCA UN PIC SI DIN URA SINUCIGASA A POLITCIENILOR NOSTRII SE NASTE RAZBOIUL CIVIL. NUI NIMIC ASA MERITAM EU UNUL NU CRED CA MAI FAC PREA MULTI PURICE PE AICI
posted at 2012-08-01

riberalu zice ca :
bag seama ce esti un basist imputit
posted at 2012-07-31

comenteaza si tu
nume:
comentariu:
introdu codul de verificare obligatoriu:   
înapoi la Digital Advertising home