utilizator: neautentificat 


postat in: ciudate
vizualizari: 2963 | tags: cersetor, metrou, pomana
da si tu o nota:
Nn pot sau… nu vreau
In dimineata asta a intrat gafaind in tren pentru a-si castiga din nou painea.Il vad adesea aici.
Castiga atentia unora cu povestea care-l indreptateste sa cerseasca. Nu am retinut-o, insa am observat ca are un aspect ingrijit; parul e aranjat cu gel si e imbracat decent. De fapt, nu-mi amintesc sa fi vazut in metroul din Madrid nevoiasi in stare deplorabila.

Isi incheie monologul si primeste cateva monede. O tanara ii intinde zambind o eugenia, spunandu-i ca nu are bani. Nenea o priveste scurt, inexpresiv, ii multumeste si-i spune ca nu are voie dulce.

Gestul fetei mi-a pus un zambet pe fata, insa cel al nevoiasului mi-a ridicat intrebarea:
E bolnav si are taria sa spuna nu, sfidand un gest de buna-credinta, sau prefera banii in detrimentul hranei?
13 comentarii

casandra zice ca :
sa curat mizeria????care mizerie????e o stare de fapt,cotidiana in anumite parti ale societatii noastre,apoi convine ....nu noua celor care au obligatia sa faca ce va dar - -nimic
posted at 2013-01-15

Alina Ciocan zice ca :
Casandra> De ce nu spui lucrurilor pe nume? Probabil orice minte treaza ar recunoaste existenta acestor afaceri, insa a ma declara in cunostinta de cauza, ar presupune sa am acces la informatii incontestabile, obtinute din surse de incredere. Fiind vorba despre activitati compromitatoare, cum identific si evaluez aceste surse? Cat de aproape de adevar m.ar conduce o cercetare riguroasa si cum as construi.o? Cei care "stim" si avem simt civic reactionam... pasiv: suntem indignati!? In cel mai bun caz, le aratam coltii celor aflati intr.o condamnabila ignoranta. Nu ar fi mai constructiv sa.ti canalizezi revolta in vederea "curatarii mizeriei" asteia?
posted at 2013-01-06

casandra zice ca :
cand te aud,,,,sa cunoastem mai multi adevarul?????da unde traiesti....!!!!clar ca nu generalizam ...ca nu e convenabil si adevarat vorbind nu e corect dar te rog nu pot sa cred ca nu sti ce afaceri se ascund in spatele cersetoriei si a prostitutiei si drogurilor,sunt legate intre ele,e o alta lume activitati din care altii se imbogatesc peste limitele imaginabilului si din care se trag sfori si cate alte marsavii,apoi se moare din asta pana si autoritatile nu pot intervenii din motive si motive
posted at 2013-01-04

sal23 zice ca :
o eugenie ..ce sa fac cu ea??=???
posted at 2013-01-04

pina zice ca :
da adevarat, a generaliza e incorect totusi..ce putem face sa ne spalam prestigiul si sa nu se mai vorbeasca despre noi ca si cum am fi ultima tara europeana,mai jos decat bulgarii!!!!!?????
posted at 2013-01-03

Alina Ciocan zice ca :
Pina> ...deoarece tendinta majoritatii e de a generaliza
posted at 2013-01-03

Alina Ciocan zice ca :
Pina> Cersetorul, daca nu ma insel, e spaniol. Fiecare roman emigrant ne reprezinta ca natiune. Sunt tineri romani care au comis furturi si violuri in afara tarii. De s.ar reduce la tiganii romani care cersesc.... In concluzie, fiecare emigrant e responsabil intr.o masura sau alta pentru imaginea tarii de origine.
posted at 2013-01-03

Alina Ciocan zice ca :
Andra> Nu sunt in cunostinta de cauza. Ceea ce sustii e indignant. Ar trebui sa cunoastem cat mai multi adevarul si, desigur, sa evitam generalizarea.
posted at 2013-01-03

pina zice ca :
faptul ca a pus in dificultate pe cineva e de neiertat....dar de aici se intelege ca acea rasa de mizerabil....a devenit brusc un bandit cu fata de cersetor...normal asa se intampla deoarece se joaca cu sensibilitatea persoanelor si e de inteles de ce sunt si suntem priviti cu ochii rai in toata lumea ...si de unde vorba ca noi romanii suntem tigani.......iar tiganii au devenit rom....
posted at 2013-01-03

Alina Ciocan zice ca :
Vali> Tanara a zambit stanjenita, iar expresia fetei parca transmitea "imi pare rau, doar cu atat te.as fi putut ajuta"
posted at 2013-01-03

pina zice ca :
crezi ca astia pot impartii ...sau vreau sa imparta o eugenie!!!!????
posted at 2013-01-03

andra zice ca :
Faptul ca nu ai retinut povestea ....spune totul,ei pot si vor.. doar ca se joaca sfidand buna credinta a oamenilor,stiu cand si cum sa te impresioneze,am ajuns sa inteleg ce fac,cum sunt organizati si ce afaceri se ascund in spatele acestor cersetori"moderni".....este impresionat si inspaimantator,mai ales ca sunt organizatii romanesti.In concluzie ..povestea e o afacere de proportii..ATENTIE!!!
posted at 2013-01-01

Vali zice ca :
NU vreau...pentru ca pot. Pot refuza...mi-e cel mai la indemana. Si poate asa te educ...om darnic! INTELEGE!!! Am nevoie de bani! ... Asta sa fie in mintea fiecarui cersetor? Sunt curios....care a fost reactia tinerei?
posted at 2012-12-29

comenteaza si tu
nume:
comentariu:
introdu codul de verificare obligatoriu:   
înapoi la Digital Advertising home